ВИДЕО: Претставување на македонската олимписка делегација во Рио-Еве кога ќе настапат македонските спортисти

Македонија на Олимписките игри во Рио ќе ја претставуваат шест спортисти, а македонското знаме на дефилето на отворањето го носеше пливачката Анастасиа Богдановски.Македонските спортисти на Летните олимписки игри ќе настапат според следниот распоред:

1.Нина Балабан – Спортско стрелаштво 10 м. Воздушна пушка. Настапува на 6 Август во 8:30 часот (локално време)
2. Анастасиа Катерина Богдановски – Пливање 200 метри слободно. Настапува на 8 Август во 13:02 часот (локално време)
3. Катерина Николоска – Џудо – 63 кгр. Настапува на 9 Август во 10:00 часот (локално време)
4. Марко Блажевски – Пливање 200 метри мешано. Настапува на 10 Август во 14:14 часот (локално време)
5. Ристе Пандев – Атлетика 100 метри. Настапува на 13 Август во 9:30 часот (локално време)
6. Дрита Исљами – Атлетика 400 метри со пречки). Настапува на 15 Август во 21:30 часот (локално време)
 
Македонските спортисти на Летните олимписки игри ќе настапат според следниот распоред:

Пронајдете не на следниве мрежи: