Видео: Пронајден е лекот против рак, но без интерес од фармацевтските компании!

Loading...

Канадската „CTV“ телевизииска мрежа, извести дека е пронајден лек за ракот, но дека е цензуриран, исто како лекот на д-р. Бузински од Хјустон, Тексас.Овој извештај на канадската телевизија, ја опфаќа работата на д-р. Евангелос Мицелакис од Универзитетот Алберта и лекот наречен „DCA“, кој е резултат од намалувањето на канцерогените тумори.
Затоа што лекот не е патентиран и ниедна фармацевтска компанија не е негов сопственик, „CTV“ извести дека фармацевтските компании не го сакаат овој лек на пазарот, поради фактот што одредени студии покажале дека не можат да остварат профит од лек, кој е од евтино производство. Се споменува дека тестирањето за да биде комплетно, би требало да чини речиси 100 милиони долари, така што се се сведува околу парите.  
Видеото можете да го погледнете на следната страница. 

Овој извештај на канадската телевизија, ја опфаќа работата на д-р. Евангелос Мицелакис од Универзитетот Алберта и лекот наречен „DCA“,

loading...
Loading...