Видео: Пронајдени сијамски китови

Loading...

Научници во мексиканската лагуна Скамон, пронашле и снимиле зачудувачки ретка глетка – сијамски китови.Угинатите китови ги пронашле рибари од полуостровот Баха Калифорнија. Чудното суштество било долго четири метри и со тежина од половина тон, а двата кита биле поврзани на средниот дел од телото.
Тие имале две глави и перки, а се претпоставува дека се родени како резултат на спонтан абортус и дека не живееле долго.

Поради овој редок случај, научниците планираат подетално да го истражат подрачјето, со цел да најдат уште слични примероци.
Угинатите китови ги пронашле рибари од полуостровот Баха Калифорнија. Чудното суштество било долго четири метри и со тежина од половина тон, а дват

loading...
Loading...