Видео: Прва средба на диви шимпанза со огледало

Loading...

Шимпанзата многу добо учат и усвојуваат обрасци на однесување. Но, што ќе се случи кога две диви шимпанза во нивната шума ќе се сретнат со предмети кои таму не припаѓаат? Тоа го истражувале двајца научници кои им поставиле големо огледало во шумата, а нивната реакција ја уловиле со скриена камера.
Мислејќи дека во својот одраз гледаат нивен соперник, групата диви шимпанза на почетоткот се плашат и искажуваат агресија кон непознатиот предмет. Но во видеото се гледа и нивната втора средба со огледалото и напредок во однесувањето и запознавањето со објекти.
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24. 
 Шимпанзата многу добо учат и усвојуваат обрасци на однесување. Но, што ќе се случи кога две диви шимпанза во нивната ш

loading...