Видео: Секс, дрога и реге – Ова е најдобриот затвор во светот!

Loading...

Оддалеку изгледа како и секој друг казнено поправен дом. Војници во опрема стражарат на влезот, чуварите со темни погледи ги дочекуваат посетителите.Но, во внатрешноста на затворот Сан Антонио, на островот Маргарита во Венецуела ќе ве дочека целосна разузданост и хедонизам. Повеќе од 2.000 затвореници, главно осудени поради убиства или дилање дрога, се забавуваат на сончева плажа, во друштво на разглени убавици, се шири мирис на марихуана, а реге звуците допираат од блискиот клуб, пренесува NY Times.
Поради оваа глетка би помислиле дека се наоѓате на некоја луксузна забава од некој богат бизнисмен, но таков е секојдневниот живот во затворот Сан Антонио.
Компанијата Journeyman Pictures на YouTube го објави краткометражниот документарец за најкомотниот и најубав затвор на светот. Затворениците велат дека целиот луксуз му го должат на Теофил Родригез, осуден за продажба на дрога, кој е главниот алфа маж во затворот и се грижи за останатите.

Иако се смета за релативно мирно место, островот Маргарита е познат како транзитно средиште на дилерите, преку кое пратките со дрога стигнуваат во Карипското море и САД. Тоа го објаснува фактот зошто наместо полиција, во затворот владеат дилерите и мафијашите.
Но, во внатрешноста на затворот Сан Антонио, на островот Маргарита во Венецуела ќе ве дочека целосна разузданост и хедонизам. Повеќе од 2.000 затво

loading...
Loading...