ВИДЕО: Слушнете ја пораката на храброто девојче кое се бори против рак!

Loading...

Денес сите кукаат за нешто. Мали се платите, фризурата има „лош ден“ и ред други работи. Меѓутоа, додека некои луѓе губат време во нападите на размазеноста, други луѓе во светот се борат против ракот. Меѓу нив се наоѓаат и храбри деца.За жал, иако современата медицина е доволно моќна да ги совлада средновековните болести како што се чумата, колерата, туберкулозата, па дури и смртноста од обична настинка, во последните неколку децении сѐ повеќе расте бројот на заболени од тешко излечивите облици на рак.
Вилсомовиот тумор на бубрезите е дел од судбината на едно петгодишно девојче кое и покрај досегашните три операции, сѐ уште чека да оздрави. На неа ѝ биле отстранети тумори со големина на ќофтиња, одела на безброј хемотерапии и сѐ уште не ја губи надежта.

Слушнете ја приказната на храбрата и оптимистичната Хана, која успева да се забавува и покрај тоа што поминува низ најтешкиот период од нејзиниот живот.
– Ако јас сум храбра, тоа значи дека и вие можете да бидете храбри, запомнете ги нејзините зборови и сетете се на нив секој пат кога ќе ви текне да се жалите за непотребни работи.
За жал, иако современата медицина е доволно моќна да ги совлада средновековните болести како што се чумата, колерата, туберкулозата, па дури и смрт

loading...
Loading...