Видео: Статијата на Дамјан Дренковски се најде на CNN

Loading...

Дамјан Дренковски го сподели своето искуство од летот во пилотската кабинана на Си-Ен-Ен. Гледајќи ги експертите на Си-Ен-Ен кои дискутирале за исчезнатиот малезиски авион и за тоа дека било забрането да се возат патници/туристи на комерцијален лет во кабината на пилотот, Дамјан се сетил дека има спротивно искуство.
Пред 5-6 години на враќањето од Рим, пилотот и ко-пилотот на тогашната авиокомпанија МАТ го повикале да ослободи место за итен патник кој седнал на неговото место, а тој се возел во пилотската кабина од Рим до Скопје.

Решил ова прекрасно искуство и видеата кои ги направил од кабината да ги сподели на Си-Ен-Ен. Прекрасно доживување, вели, но тој е во дилема дали пилотите го прекршиле законот со тоа што го повикале во пилотската кабина за време на летот. 
Погледнете ја статијата на Си-Ен-Ен во оргинал ТУКАГледајќи ги експертите на Си-Ен-Ен кои дискутирале за исчезнатиот малезиски авион и за тоа дека било забрането да се возат патници/туристи на комер

loading...
Loading...