Видео: Светлечка топка прелета на небото над Русија

Жителите на полуостровот Кола го просведочиле ова случување кога светлечка топка налик на метеор прелетала над нив и експлодирала во воздухот.На камерата од автомобилот се гледа целиот настан. Сепак, и покрај видливата експлозија, никој не слушнал звук од истата.
Се уште нема официјални информации за оваа појава од страна на руските институции.
Граѓаните на Кола се малку вознемирени бидејќи овој настан се случил сношти, ноќта спрема Велигден, најголемиот христијански празник. Други пак веруваат дека можеби станува збор за воено оружје, со оглед на тензиите помеѓу Русија и Украина.
На камерата од автомобилот се гледа целиот настан. Сепак, и покрај видливата експлозија, никој не слушнал звук од истата.
Се уште нема офиц

Пронајдете не на следниве мрежи: