Видео: ТРОГАТЕЛНА приказна-Дали е криминал ако израснете дете-убиец?

Loading...

Трагедија во Њу Џерси го покрена прашањето за тоа до каде е родителската одговорност, кога нивното дете станува убиец.Ентони Пасквале секое утро го посетува гробот на својата ќерка, а потоа доаѓа уште еднаш или двата во текот на денот.
Во градот Клејтон, во Њу Џерси, каде што секој се знае со секого, сите животи и приказни се испреплетени. „Поради тоа што е мал град, затоа живееме овде“ – вели Ентони.
„Таа му веруваше нему, бидејќи таа мислеше дека секој е израснат на начинот, на кој што беше она“ – посочувајќи го убиецот.
Поминаа речиси 2 години од убиството на Отом, при што нејзиниот другар и убиец Џастин Робинсон ја задавил, откако отишла да го посети во неговата куќа, за да разменат делови за нејзиниот нов велосипед. Во тоа време, нејзините родители научија дека фазата на тагување, сега има уште еден чекор – наоѓање некој за да се обвини. Затоа се подигаат прашања, од кои се бараат одговори во постоечкиот правен систем.

„Каде беа родителите?“ – прашува Ентони Пасквал. „Воспитувањето носи своја одговорност, а една од тие е вистински да се израсне вашето дете, да се обрне внимание и да се знае кога тие се во опасност да повредат некој друг. Тоа е нивната задача.“
„Да не успеете во таа работа, претставува криминал.“ Тој неодамна ги тужеше родителите на Џастин Робинсон, за тоа дека се лоши родители. Тој неодамна на веб-страницата „Change.org“, се осврна на Законодавството на Њу Џерси и се залага за „Законот на Отом“, со кој се предлага да се казнат сите родители на деца кои нема правилно да ги воспитаат своите деца.
„Родителите кои ги игнорираат предупредувачките знаци за склоноста на нивните деца кон насилство, се директни соработници на убиствата на нивните деца“ – се наведува во петицијата. „Ако убиецот на мојата ќерка беше соодветно воспитан, третиран, надгледуван и дисциплиниран, денес Отом ќе беше сеуште жива.“
Или како што кажа неговиот адвокат: „Ако одгледате убиец, самите ќе си ја преземете одговорноста за тоа“. 
Ентони Пасквале секое утро го посетува гробот на својата ќерка, а потоа доаѓа уште еднаш или двата во текот на денот.
Во градот Клејтон, во

loading...
Loading...