ВИДЕО: Туристите го преполнија Дојран

Loading...

Дојран сосема ги оправда називите „бисер на југот од Македонија“ со својата убавина, а доказ за тоа се и преполните плажи.Преполните плажи и прекрасните патеки уредени со нереална вегетација и совршени за прошетки сведочат на прекрасните поминати моменти. Атмосферата во Дојран е вистински рај.
Се ова и многу повеќе е опишано во репоратажата на Пулс 24, каде за ова сведочат и изјавите луѓето што доаѓаат за да одморат, но и за да излечат болести и други хронични состојби.
Дојранското езеро порано беше во еколошки полоша ситуација од сега, па затоа не е јасно зошто беше објавено дека водата на Дојранското езеро е небезбедна за капење и покрај тоа што во испитаните примероци не било утврдено присуството на очекуваната бактерија ешерихија коли од фекално потекло, ниту Ентерококус од фекално потекло.
По првичната збунетост, на граѓаните полека почна да им станува јасно дека овие неосновани обвинувања се повеќе наликуваат на кампања против градоналалникот Борче Стамов, кој изјави дека и покрај сите предизвици, како и до сега, Дојран ќе има успешна туристичка сезона.
За ова сведочи и видео снимката направена од дрон, на која се гледа дека туристичката сезона во Дојран е во полн ек.
Преполните плажи и прекрасните патеки уредени со нереална вегетација и совршени за прошетки сведочат на прекрасните поминати моменти. Атмосферата в

loading...