Видео: Турскиот премиер е поддржан од Полат

Loading...

Херојот од серијата „Долина на волците“, Полат Алемдар ја пренесе воинствената реторика на турскиот премиер Ердоган и застана во негова одбрана. 
„Ова Турција не го заслужува“, изјави актерот Неџати Шашмаз, алудирајќи на насилствата кои создаваат лоша слика за земјата.
Ердоган ги предупреди демонстрантите кои го окупираа централниот парк Гези во Истанбул, дека треба да го напуштат пред митингот на владеачката партија, закажан за утре.
Во спротивен случај на силите за безбедност ќе им биде наредено да го испразнат, пренесоа британските медиуми.
„За утре имаме закажано митинг во Истанбулг. Јасно кажав: плоштадот Таксим треба да биде испразнет, во спротивен случај силите за безбедност на оваа земја ќе го испразнат“, изјави Ердоган пред десетици илјади поддржувачи на митингот во главниот град Анкара.
 
Херојот од серијата „Долина на волците“, Полат Алемдар ја пренесе воинствената реторика на турскиот премие

loading...
Loading...