Видео: Ужасни податоци покажа истражувањето на глувци хранети со генетски модифицирана храна

Loading...

Истражувањето на глувци кои цел живот биле хранети со генетски модифицирана храна, покажаа ужасни крајни резултати. Глувците кои биле предмет на истражување, биле изложени на средстовото против коров „раундап“ на истиот производител.
Долгогодишната изложеност и целото истражување покажало дека тие страдаат од тумор и оштетување на повеќе органи, објави тим француски експерти.
Жил Ерик Сералини и колегите од Каенскиот универзитет тврдат дека лабораториските глувци се хранети со ГМ пченка NK603 (генетски изменета за да биде отпорна на средството против коров „раундап“), или пиеле вода „збогатена“ со „раундап“, угинувале порано отколку глувците од контролната група, кои нормално се хранети.
Животните на „ГМ исхрана“ често страдале од тумор на дојка и тешки оштетувања на црниот дроб и бубрезите.
Ужасното видео кое ќе ви ја покаже вистината за генетски модифицираната храна може да го погледнете на najadise.mkГлувците кои биле предмет на истражување, биле изложени на средстовото против коров „раундап“ на истиот производител.
Долг

loading...
Loading...