Видео: Вистината за клиторисот! Орган подолг од просечниот пенис!

Loading...

Пред неколку месеци, Софија Валас – уметник, имала настап во својот роден град – Њујорк, на фестивалот „The Wassaic Project”. Во својот дел „Clitoracy” таа ја открива вистината за клиторисот, неговиот вистински изглед, односно вистинските димензии.Софија Валас со години работи на откривање на вистината за клиторисот.
Таа направила интерактивна инсталација на голем позлатен клиторис, а посетителите на овој фестивал имале  прилика сè да видат и испробаат и слушнат дека науката премногу задоцнила за проучувањето на клиторисот.
Пред 16 години, урологот Хелен О`Конел објавила дека клиторисот во опуштена фаза достигнува должина и до 9 сантиметри, што е поголема должина од пенисот во истата фаза, а потоа додала и дека клиторисот чиј дел се наоѓа под површината – потсетува на вистински внатрешен орган.
Во продолжение погледнете го видеото за вистината на клиторисот на Софија Валас:

 
 
 Софија Валас со години работи на откривање на вистината за клиторисот.
Таа направила интерактивна инсталација на голем позлатен клиторис, а

loading...
Loading...