Видео: Заборавете на миењето садови – Овие чинии се чудо!

Loading...

Шведските стручњаци направиле садови од целулоза која никогаш нема да треба да ги миете. Веста која ќе ги израдува многу домаќинки доаѓа од Шведска. Едно студио за дизајн произвело чинии и шолји од целулоза кои не треба никогаш да ги миете.
„Производите го штедат ресурсите, а не е потребно ни вода ни хемикалии за да остане чист“ – изјавуваат дизајнерите.
Целулозната пулпа се формира во лист, а потоа со загревање се обликува.

„Материјалот станува цврст како керамика, но далеку е полесен и не се крши при пад“ – велат дизајнерите.
По употребата, чиниите и шолјите доволно е само да се наведнат и тие сами ќе се исчистат. Иновацијата нема само да го олесни животот на луѓето, туку ќе помогне и во заштита на околината, бидејќи штеди вода, енергија и не е потребна употреба на детергент. Погледнете во видеото: 
Веста која ќе ги израдува многу домаќинки доаѓа од Шведска. Едно студио за дизајн произвело чинии и шолји од целулоза кои не треба никогаш да ги ми

loading...
Loading...