Видео:Поплавите во Србија ја зедоа и втората жртва!

Утринава во акцијата за спасување на реката Јасеница загинал пожарникар од Топола , јавува порталот „Б 92“.Во 16 општини во Србија е прогласена вонредна состојба. Во Умчари вчеравечер се удавил човек кој не ги почитувал советите од надлежните органи кои барале од него да се евакуира од куќата. Денеска поплавите ја зедоа и втората жртва во Србија. Пожарникар од Топола, утринава загинал во акција за спасување во реката Јасеница, кога му се откачила безбедносната сајла.На територијата на Белград веќе наврнаа 55 литри дожд на квадратен метар, што е колку и месечниот просек на врнежи. На одделни линии во Белград возилата на градскиот превоз од утрово сообраќаат на изменети траси заради преголемата количина на вода по улиците и шините. 
Во Белград, поплавите ја однесоа првата жртва.
Низ цела Србија евакуирани се 500 лица.
Во 16 општини во Србија е прогласена вонредна состојба. Во Умчари вчеравечер се удавил човек кој не ги почитувал советите од надлежните органи кои

Пронајдете не на следниве мрежи: