Викиликс ги објави тајните на Обама!

Loading...

Викиликс во четвртокот за прв пат објави повеќе меилови кои ги испратил и примил Обама пред да стане претседател на САД во 2008 година. Објавени се седум фајлови со меилови, од кои најголем број се испратено кон шефот на кампањата  на демократската кандидатура на Хилари Клинтон,  Џон Подеста.
Еден од меиловите ја открива меил адресата која веројатно Обама ја користел пред да стане претседател-   [email protected]
Во еден меил се разгледуваат предлозите за и против односно дали Обама треба или не треба да го прифати повикот и се наведув а дека на тој самит на само 11 дена по изборите на Обама ќе му се пружи рана и ефикасна прикика да ги процени позициите на лидертие од други економски важни земји. Објавени се седум фајлови со меилови, од кои најголем број се испратено кон шефот на кампањата  на демократската кандидатура на Хилари Клинтон

loading...