Вино и чоколадо за вечна младостн

Луѓето постојано се опседнати со последиците на телото што ги предизвикува стареењето и се надеваат дека современата наука ќе им помогне да ги забави знаците и на тој начин да им овозможи да останат млади подолго време.Додека некои луѓе вложуваат пари во ботокс, креми против стареење, ласерски третмани и хемиски пилинзи, некои се обидуваат да најдат поприродни опции. Многу поединци сакаат да ги одбегнат штетните хемиски и хируршки зафати и за таа цел ги проучуваат хемикалиите и состојките што се присутни во секојдневната храна и пијалаци. Па, така постојат истражувања кои дошле до фасцинантни резултати.
Едно неодамнешно истражување од Универзитетот во Брајтон открило дека состојката наречена ресвератрол може да доведе до „младешки“ изглед со тоа што ги подмладува старите клетки во телото и им овозможува да изгледаат и да се однесуваат како млади клетки.
Додека некои луѓе вложуваат пари во ботокс, креми против стареење, ласерски третмани и хемиски пилинзи, некои се обидуваат да најдат поприродни опции. Многу поединци сакаат да ги одбегнат штетните хемиски и хируршки зафати и за таа цел ги проучуваат хемикалиите и состојките што се присутни во секојдневната храна и пијалаци. Па, така постојат истражувања кои дошле до фасцинантни резултати.
Едно неодамнешно истражување од Универзитетот во Брајтон открило дека состојката наречена ресвератрол може да доведе до „младешки“ изглед со тоа што ги подмладува старите клетки во телото и им овозможува да изгледаат и да се однесуваат како млади клетки.Додека некои луѓе вложуваат пари во ботокс, креми против стареење, ласерски третмани и хемиски пилинзи, некои се обидуваат да најдат поприродни опц

Пронајдете не на следниве мрежи: