Висока е само метар и половина, а го носи својот свршеник во раце и крева 130 килограми

Loading...

Беки Барет (32) моментално се подготвува за националното финале во кревање тегови. Вели дека поради висината никој не верува дека се занимава со спорт за „големи и силни“.Британката Беки Барет до пред две години никогаш не кревала тегови. Сега може да повлече автомобил во кој седат нејзиниот свршеник  и 6- годишната ќерка Каја и со една рака да крене софа тешка 40 килограми  додека чисти- без капка пот.
Оваа 32- годишна жена со леснотија ја носи својата ќерка  заедно со уште десетина кеси со намирници.
Суперсилната мајка, инаку  медицинска сестра, висока е само 1,52 метри, а најомилено хоби и е кревање тегови. Без проблем  крева и до 130 килограми.
Го носи и својот свршеник Адам тежок 88 килограми.

Моментално се подготвува за  финалето  во кревање тегови на националното првенство во Англија.
„Многумина кревањето тегови го врзуваат со силни и високи жени. Ниска сум и кога на некој ќе му кажам со што се занимавам, никој не ми верува. Сакам да им покажам  дека и ниските жени можат да го прават тоа“, вели Беки.
Покрај сите обврски, работата и ќерката, Беки успева и да тренира. Заедно со Адамја преуредила гаражата во нивната куќа каде заедно тренираат.Британката Беки Барет до пред две години никогаш не кревала тегови. Сега може да повлече автомобил во кој седат нејзиниот свршеник  и 6- годиш

loading...
Loading...