Вистинска приказна за една жена која абортирала: Прочитајте и споделете барем на една мајка да и ги отвориме очите!

Loading...

Дваесет годишно момче на сон го видел својот брат кој неговата мајка го абортирала пред 17 години!„Мајко вчера сонував нешто што не ми дава мир. Бев дома и дојде едно момче, 2-3 години помал од мене и ми рече:
-Ние сме браќа. Но нашата мајка не ми дозволи да бидам денес со тебе. Не ми дозволи да се играм со вас, да се смејам, да плачам.
Потоа му одговорив дека немам брат, туку само една сестра, две години постара од мене. Но тој инситираше да те прашам што си направила она утро во март и да ти кажам дека и тој би пораснал како нас“.
Мајката, кога слушнала се онесвестила! А кога дошла при себе, им признала на своите деца што сторила тој ден. Кога останала бремена со трето дете, разговарала за тоа со својот маж, со сестрата и една пријателка… И одлучиле тоа дете да не се роди. Така таа абортирала.

Мајката потоа се чувствувала лошо, долги години потоа често кога ќе се потсетела на тоа, паѓала во меланхолија и плачела, а потоа се случило и ова.
Тоа е смртен грев, кој можеби се простува но никогаш не се заборава. Останува и се јавува чувство на вина!
„Секое дете е божји дар! Абортусот на детето во вашата утроба е исто како да убивате дете кое веќе го имате дома… Затоа драги мајки не ги убивајте своите деца, одлучете се за живот, а Бог ќе се погрижи за се останато!“, ги советува останатите жени ова несреќна мајка.
 „Мајко вчера сонував нешто што не ми дава мир. Бев дома и дојде едно момче, 2-3 години помал од мене и ми рече:
-Ние сме браќ

loading...
Loading...