Вистински случај на еден адвокат

Loading...

По едно мистериозно убиство на една млада девојка, обвинет е нејзиниот дечко дека е нејзиниот убиец.  Тој ангажира одличен адвокат. Како и секој адвокат така и тој, правел се што може на поротата да и докаже дека неговиот клиент не е виновен и не е убиец. Во своите завршни зборови адвокатот изјавил дека неговиот клинет не може да биде виновен затоа што тој не е убиец , односно не може да биде убиец на жива девојка која стои на вратата од судницата. Одеднаш сите поротници се свртеле кон вратата за влез, девојката не била таму. Но, на тоа адвокатот додал дека како можат да осудат човек за кој што не веруваат дека е виновен,бидејќи доколку верувале дека е виновен нема да се свртеле кон влезот, туку ќе биле сигурни дека девојката е мртва. Па побарал да го ослободат обвинетиот.
Меѓутоа, и покрај пресудиле дека обвинетиот е виновен. Адвокатот збунет ги запрашал зошто осудиле човек за кој веруваат дека не е виновен. Но, на тоа судијата му одговорил, да точно е дека сите присутни  во судницата се свртеа кон влезот, но сама еден не се сврте а тoа е обвинетиот .
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.По едно мистериозно убиство на една млада девојка, обвинет е нејзиниот дечко дека е нејзиниот убиец.  Тој ангажир

loading...