Вистински шок во Иран откако претседателот предложи жена за советник

Loading...

Вистински шок во Иран кој предизивка негативни критики кон новиот претседател Хасан Рохани, од страна на радикалите во парламентот. Причината за негативните крити кон претседателот на Иран е предложувањето на жена советник да биде дел од парламентот. 
„Сакате ли повторно да има бунт“? Го прашал ајатолахот Хаким, новиот претседател, кој пак одговорил дека жените мора да бидат активни во политиката и да бидат рамноправни, и дека ова е знак дека сака да спроведе реформи.
Инаку, предложената Илхам Амине Зада студирала право во Глазгов, исто како и Рохани.
По ова една од најжестоките дискусии се очекува да биде по предлогот за министер за образование. Мохамед Али Најафи, за кого радикалите стравуваат дека ќе воведе либерализам во школите.Причината за негативните крити кон претседателот на Иран е предложувањето на жена советник да биде дел од парламентот. 
„Сакате

loading...
Loading...