Вкупно 2571 граѓанин пријавени во ДИК

До Државната изборна комисија (ДИК) заклучно со денеска до 12 часот се пријавиле вкупно 2.571 граѓанин чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.Од нив, како што соопшти ДИК, 1.003 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1.568 за пријавување ја искористиле веб апликацијата на интернет страницата на ДИК.Од нив, како што соопшти ДИК, 1.003 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1.568 за пријавув

Пронајдете не на следниве мрежи: