Владата на Русија ги обврза раководителите на државните компании да ги обелоденат своите плати

Loading...

Тоа се однесува на директорите на руската железница, потоа нафтената компанија „Росњефт“ и гасниот монопол „Гаспром“. Тие на веб-страниците на своите компании ќе мора да ги објават своите лични приходи.Тоа се однесува на директорите на руската железница, потоа нафтената компанија „Росњефт“ и гасниот монопол „Гаспром“. Тие на веб-страниците на своите компании ќе мора да ги објават своите лични приходи.
Ова е одлука на руската влада. До сега тие мораа еднаш годишно да ги пополнуваат имотните листови, но јавноста не ги знаеше сите детали за нивните примања.
Долго време се зборува за големите плати на директорите на државните компании.Тоа се однесува на директорите на руската железница, потоа нафтената компанија „Росњефт“ и гасниот монопол „Гаспром“. Тие н

loading...
Loading...