ВНИМАНИЕ: Апчињата против болки можат да бидат опасни за слухот!

Loading...

Претераното „голтање“ апчиња против болки, кај припадниците на посилниот пол може да доведе со проблеми со слухот. На ова посебно внимание би требало да обрнат помладите мажи, предупредуваат американските експерти од Харвард.До овој заклучок дошле по две децении истражувачка работа, со којa беа опфатени 26.000 испитаници.
Лековите кои се поврзуваат со благо или посериозно губење пред педесеттата година се парацетамолот и ибупрофенот.
Иако со ова истражување не се опфатени жени, научниците претпоставуваат дека наведените лекови можат да предизвикаат ист ефект и кај нив.До овој заклучок дошле по две децении истражувачка работа, со којa беа опфатени 26.000 испитаници.
Лековите кои се поврзуваат со благо или

loading...
Loading...