ВНИМАТЕЛНО СО ДИЕТИТЕ-некои од популарните диети предизвикуваат дијабетeс!

Loading...

Познато е дека протеинските продукти идеално го задоволуваат чувството на глад, а  диетата со истите идеално ја нормализира телесната тежина. Но, при составувањето на протеинското мени треба да се земе предвид фактот дека исхраната без доволно јаглехидрати и витамини сериозно го нарушува здравјето.Американските нутриционисти од Центарот за прехрамбена технологија предупредуваат дека популарната протеинска диета е толку опасна што може да предизвика дијабетес, односно пореметување на метаболизмот.
Консумирањето на сите видови месо, риба, растителни масти и јајца, незасладени пијалаци за сметка на млечните продукти и јаткастите плодови како и овошјето и зеленчукот може да предизвикаат брзо губење на килограмите доколку протеините  не се наталожат како масно ткиво.
Но, американските истражувачи детално ги истражиле страничните ефекти од оваа диета врз здравјето на оделни органи во организмот.
Повеќе на najadise.mkАмериканските нутриционисти од Центарот за прехрамбена технологија предупредуваат дека популарната протеинска диета е

loading...
Loading...