Внимателно: Светата вода е опасна за здравјето!

Светата вода не само што нема исцелувачки својства, туку е и опасна за здравјето, покажа истражувањето на научниците од Австрија.Истражувачки тим од Медицинскиот универзитет во Виена под раководство на микробиологот Александар Киршнер имал микробиолошки и хемиски анализи на примероци од светата вода, земени од 21 “осветен” извор и 18 црковни купе-а во Австрија.
Резултатите покажале дека водата од само 14% од “осветените” извори е во согласност со националните стандарди. Во останатите биле откриени ентерококи и други бактерии кои се содржат обично во фецесот. При тоа, концентрацијата на штетни бактерии се покажа огромна – до 62 милиони на 1 мл вода.
Освен сето останато, научниците откриле во светата вода земјоделски нитрати во дози кои ги надминуваат максимално дозволените, што исто така може да доведе до развој на сериозни болести. Нитратите се особено опасни за доенчињата на возраст под 6 месечна возраст.
Извор: mkd-news.comИстражувачки тим од Медицинскиот универзитет во Виена под раководство на микробиологот Александар Киршнер имал микробиолошки и хемиски анализи на п

Пронајдете не на следниве мрежи: