Внимавајте: Доколку купувате пилешко во продавница, никако не го земајте ова!

Loading...

Веројатно и  сами  сте забележале при купување во супермаркетите една работа- готовото и  печено пиле е поевтино од она сировото. Како  е можно тоа? Зарем не би требало  да биде спротивно?Готвењето обично е поевтино дома, но зошто во овој случај е спротивно? Објаснувањето е шокантно и  поразувачко:
Во продавниците се печат пилиња на кои рокот веќе им е истечен. И тоа не е случај само со пилешкото туку и со други видови месо.
Да, нечесно е јавноста да не биде предупредена за тоа, но многу е логично, зошто да ги фрлаат кога можат да ги продадат за помали пари, но повторно  да заработат на нив.
Затоа, кога купувате пилешко тоа нека биде сирово, кое подоцна сами ќе го подготвите дома. Затоа размислете два пати дали ќе купите готвено месо во супермаркет.Готвењето обично е поевтино дома, но зошто во овој случај е спротивно? Објаснувањето е шокантно и  поразувачко:
Во продавниците се печ

loading...