Внимавајте: Оваа популарна намирница и не е баш толку здрава колку што мислиме!

Сите  ја забележаа инвазијата на кокосовото  масло на пазарот.Маслото  кое истовремено служи  како  прехранбен  и козметички производ  не залуде сите нас. Не можеме да си помогнеме, а сепак би требало да го користиме само при готвење и за маски  за коса.
Џон Мекеј во едно интервју изјавил  дека тој  не го смета маслото за толку  здраво, а својата теза ја појаснил на многу  едноставен пример.
„Кога  ја обработуваме билката  за да добиеме масло  тогаш од неа ја извлекуваме само маста. Необично  е што  така луѓето  го отфрлаат шеќерот, а не маслото кое е чиста маст. Јас лично сметам дека шеќерот е поздрав од маслото“.
Значи, не е добро  да се претерува со ништо па така ни со кокосовото масло. Да не забораваме дека  и  покрај сите негови  добри својства, тоа и понатаму останува само масло.Маслото  кое истовремено служи  како  прехранбен  и козметички производ  не залуде сите нас. Не можеме да си помогнеме, а

Пронајдете не на следниве мрежи: