ВНИМАВАЈТЕ: Овој НАПИТОК може лошо да влијае на вашите заби!

Млака вода со лажичка мед и две лажички јаболков оцет на празен желудник е лекот за болките во грлото. Меѓутоа, не треба да се претерува многу со овој т.н еликсир бидејќи може да ја загрозите забната глеѓ. Болките во грлото се честа слика на есента. Но доколку секое утро го плакнете со вода во која ќе ставате лажичка јаболков оцет, овој проблем може да биде решен за час. Млаката вода со лажичка мед и две лажички јаболков оцет се лек за многу рани.
Овој пијалок се препорачува доколку ви е заслабнат метаболизмот и доколку имате слаба циркулација на крвта или висок притисок.
Јаболковиот оцет е богат со калиум па им годи на мускулите и нервите, ја намалува главоболката и одличен е за работата на срцето.
Меѓутоа, не заборавајте една многу важна работа- внимавајте да не претерате со овој еликсир. Бидејќи доколку го внесувате секој ден во вашиот организам можно е да ја загрозите забната глеѓ. 
Затоа стручните лица препорачуваат напитокот да го пиете со цевка а потоа веднаш да ги измиете забите бидејќи така ќе ја зачувате забната глеѓ а воедно и вашата убава насмевка.Болките во грлото се честа слика на есента. Но доколку секое утро го плакнете со вода во која ќе ставате лажичка јаболков оцет, овој проблем м

Пронајдете не на следниве мрежи: