Внимавајте: Пролетните зеленчуци можат да бидат причинител за рак!

Loading...

Нитратите вo плодовите и зеленчуците може да доведат до опасни стомачни инфекции и онколошкии заболувања. Нитратите во природната храни водат до рак!Во флората на стомакот тие се преобразуват во нитрити, кои се основни причинители на сите видови тумори, алармираат специјалисти од Светската здравствена организација.
Собирањето во организмот доведува до промена на клетките и се образуват се тумори. Најчесто тоа резултира и со рак на дебелото црево, поради тоа што најголеми количества се концентрират токму таму.
Најсериозно е во Јапонија, раскажува еден професор. Само пред десетина години биле регистрирани огромен број на онколошки заболувања, бидејќи во кујната за месни јадења некои видови риби традиционално се хранат со нитрати.

Штом опасната практика била откриена, бројот на заболувањата од рак се намалил, открива докторот. Секој четврт човек, страда од воспаленија на стомакот и дебелото црево е жртва од канцерогените елементи, консумирани со пролетни зеленчуци.
Пролетните зеленчуци масовно знаат да причинат диареи, повраќање и гастрити. Краставиците задолжително треба да се лупат, зошто во кората им се натрупуваат огромни количества нитрати, а зелените салати и репички треба да се киснат во вода најмалку 30 минути пред консумација.Во флората на стомакот тие се преобразуват во нитрити, кои се основни причинители на сите видови тумори, алармираат специјалисти од Светската здрав

loading...
Loading...