Во банката во Ватикан се откриени 202 сомнителни трансакции

Забележан е значителен пораст на сомнителни трансакции во Ватиканската банка, чиј број од минатата година порасна на 202.Внатрешната контрола откри во Ватиканската банка голем број на сомнителни трансакции, односно дури 202 трансакции во 2013 година.
– Тоа значи дека системот за контрола конечно почнува да функционира, изјави директорот на ватиканската Финансиска надзорна агенција, Рене Бруларт, за време на претставувањето на извештајот за 2013 година.
Бројот на повлечени депозити со износ поголем од 10.000 евра, минатата година е намален на 1.557 од 1.782 евра од 2012 година, а исто така имаше 550 пријави за депозити на кои лежат средства од преку 10.000 евра во споредба со 598 пријави од 2012 година.Внатрешната контрола откри во Ватиканската банка голем број на сомнителни трансакции, односно дури 202 трансакции во 2013 година.
– Тоа зна

Пронајдете не на следниве мрежи: