Во Белград врв на поплавниот бран се очекува во вторник или среда!

Врвот на поплавниот бран во Белград треба да биде во вторник или среда, изјави денеска припадник на Секторот за вонредни ситуации во МВР на Србија, Бојан Томиќ…Ситуацијата моментно не е алармантна. Сето ова што се презема се превентивни активности за случај на вонредно сценарио, изјави Томиќ.
Тој додаде дека ситуацијата со Млава кај Костолац е стабилна, дека постои стагнација на Сава кај Шабац и Сремска Митровица, но дека и понатаму е тешко да се претпостави до кое ниво ќе се зголеми водостојот на реката Сава.
Поради поплавите досега во Србија се евакуирани над 16.000 луѓе. Евакуацијата продолжува во Обреновац, Барич, Сремска Митровица, во реонот на Пожаревац и во неколку други места. Без струја во моментов се околу 76.000 домови во 13 општини.Ситуацијата моментно не е алармантна. Сето ова што се презема се превентивни активности за случај на вонредно сценарио, изјави Томиќ.
Тој д

Пронајдете не на следниве мрежи: