Во ДИК пријавени 3642 граѓани со спорни записи

Loading...

До денеска напладне, до Државната изборна комисија (ДИК) се пријавиле вкупно 3.642 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.ДИК соопшти дека 1.605 лица се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на Комисијата, додека 2.037 за пријавување ја искористиле веб-апликацијата на интернет страницата на ДИК.
Најмногу пријавени има во Чаир 528, во Тетово 271, Сарај-242, Куманово – 211, Аеродром – 206, Кичево-179 и Гостивар-171.ДИК соопшти дека 1.605 лица се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на Комисијата, додека 2.037 за пријавува

loading...