Од 10ти до 14ти ноември во Дистрикт, барот и ресторан во Скопје Мериот хотел, ќе се одбележува празникот по повод Денот на Свети Мартин. Универзално познатиот празник во овој интернационален ресторан ќе биде одбележан со специјална понуда на менито за ручек и вечера, кое ќе вклучува стартери, главен оброк, супи и десерти. Празничното мени соодветно на традицијата на овој ден вклучува специјалитети од месо од гускa.Денот на Свети Мартин денес пред сè е обичај на јадење месо од гуска приготвено на разни начини. Големото и богато искуство на Шефот на кујната на Дистрикт, ветува многу уникатни специјалитети што вреди да се пробаат, а ова е одлична можност за тоа.
Глобалната традиција, Денот на Свети Мартин се одбележува на 11ти ноември, со различни активности и го означува времето кога есенската сеидба е веќе завршена. Гуската станала симбол на Свети Мартин поради легендата која вели дека кога Свети Мартин се обидувал да избегне да биде ракоположен за епископ, се скрил во кошара за гуски, но бил издаден од гакањето на гуските.Денот на Свети Мартин денес пред сè е обичај на јадење месо од гуска приготвено на разни начини. Големото и богато искуство на Шефот на кујн