Во ерупција на вулкан загинаа пет лица

Loading...

По ерупцијата на вулканот Маунт Рокатенда во Индонезија, трагично загинаа пет лица.Откако се активирал, вулканот прво исфрлил пепел и чад до 2.000 метри височина, а потоа потекла лава.
Поради ерупцијата на вулканот од реонот на островот Палуе евакуирани се околу 3.000 луѓе.
Во Индонезија чести се земјотресите и активностите на вулканите бидејќи земјата се наоѓа во близина на Тихоокеанскиот огнен прстен.Откако се активирал, вулканот прво исфрлил пепел и чад до 2.000 метри височина, а потоа потекла лава.
Порад

loading...
Loading...