Во голема акција фатени над 300 педофили

Во операцијата за пресекување на канал за распространувањето детска порнографија, којашто е започната пред две години во Канада, уапсени се 348 луѓе низ светот.
Шефот на канадската полиција во Торонто Вилијам Блер објави дека се уапсени вкупно 348 луѓе, од кои 108 во Канада, 76 во САД и 164 во други земји од Шпанија до Австралија, по речиси тригодишната истрага водена за компанија од Торонто, која дистрибуирала порнографија со деца.Истрагата во којашто учествувале околу 30 национални полиции, меѓу кои и полициите на Австралија, Шпанија, Ирска, Грција, Јужна Африка, Хонгконг, Мексико, Норвешка и САД, довела до спасување на 386 деца, до коишто повеќето уште не биле влезени во пубертет.Шефот на канадската полиција во Торонто Вилијам Блер објави дека се уапсени вкупно 348 луѓе, од кои 108 во Канада, 76 во САД и 164 во други земји о

Пронајдете не на следниве мрежи: