Во кои ситуации е подобро да молчите?

Loading...

Молчењето е одлика не детско однесување но и лошо да влијае на љубовната врска. Но понекогаш е подобро да се премолчи, прочитајте кога.
На раб сте да го навредите
Понекогаш бесот предизвикува да зборуваме непромислени работи за кои подоцна се каеме. Најдобро во текот на некоја таква расправија да премолчите да се тргнете на страна и прво да се смирите.
Имате фантастична врска
Вие сте совршен пар, уживате заедно и имате одлична комуникација. Но тоа не значи дека сте поштедени од расправии и тешки зборови и дела. Во таков случај доколку молчите тоа значи дека сте вознемирени, па казната за него ќе биде што ќе му го одземете она во кое што ужива- вашето друштво.
Ве излудуваат работите кои ги прави/ не прави
Понекогаш прави реботи кои ве излудуваат како оставање многу садови или работи по подот, но сепак прашајте се дали тоа е вашиот проблем или пак станува збор за нешто поголемо.
Во друштво сте
Внимавајте на опкружувањето и местот каде што ќе почнете да дебатирате и да се расправате. Воздржете се, кога ќе бидете сами решете го проблемот кои настанал.
Испивте премногу
Кога сте под дејство на алкохол пораздразливи сте и склони кон однесување кое не  е карактеристично за вас. Тогаш послушајте го гласот на разумот и одете на спиење, или едноставно потрудете се да имате смирена дискусија.Молчењето е одлика не детско однесување но и лошо да влијае на љубовната врска. Но понекогаш е подобро да се премолчи,

loading...