Во млеко за бебиња е пронајдена опасна бактерија

Loading...

Опасна бактерија е откриена во млеко за бебиња, која сериозно може да наштети по здравјето на бебињата.Од продажба се повлечени 1.000 тони новозеландско млеко за бебиња, откако е открено дека содржи опасна бактeрија.
Ова млеко е повлечено од пазарите во седум земји, а бактеријата која е откриена во млекото за бебиња може да предизвика ботулизам.
Бактеријата е откриена во млеко за бебиња, како и во стимулативни, протеински и неколку други млечни напитоци. Овие производи, покрај во Нов Зеланд, се продавале и во Австралија, Виетнам, Кина, Малезија, Саудиска Арабија и Тајланд.
Компанијата која го произведува ова млеко за бебиња, „Фонтера“ е четврта по големина млеко преработувачка компанија во светот, со годишен приход од околу 16 милијарди долари. Млечната инустрија е една од најдоходовните гранки во Нов Зеланд, имајќи предвид дека земјата извезува дури 95 проценти од произведеното млеко.Од продажба се повлечени 1.000 тони новозеландско млеко за бебиња, откако е открено дека содржи опасн

loading...
Loading...