Во недела се празнува Голема Богородица: Неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Празникот Успение на Пресвета Богородица е неработен ден.-Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (“Службен  весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 28 август 2016 година (недела), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за  граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија им ја честита Голема Богородица, информираат од МТСП. -Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (“Службен  весник

Пронајдете не на следниве мрежи: