Во ова прифатилиште за кучиња се случува нешто магично!

Loading...

Во посебната програма за помош на кучињата се вклучени деца на возраст од 6 до 15 години.Практично е невозможно сте улични кучиња да бидат згрижени или вдомени, но она што го направиле работниците од едно прифатилиште за кучиња во американската држава Мисури, за напуштените животни е навистина прекрасно.
Имено, тие покренале програма во која се вклучуваат деца од таа американзка држава. Децата доаѓаат во прифатилиштето и им читаат на кучињата пред нивните боксови.
На тој начин, работниците сакаат да ги смират срамежливите, преплашените и повлечените кучиња, и да можат да им се приближат на луѓето и да имаат интеракција со нив.
Погледнете како тоа изгледа:Практично е невозможно сте улични кучиња да бидат згрижени или вдомени, но она што го направиле работниците од едно прифатилиште за кучиња во амери

loading...
Loading...