Во оваа ситуација најдобро е да го прескокнете сексот!

Loading...

Доколку сте под стрес, подобро изберете чоколада, вино или разговор со пријател, наместо секс.Резултатите од неодамнешните истражувања покажаа дека жените имаат поголема желба за секс, кога се тажни и под стрес, што предизвикува да паднат во ризична сексуална комбинација.
Студијата, во која биле вклучени 929 жени и 1054 мажи, покажува дека жените имаат поголема желба за секс, кога се во стресно расположение, поради што се повеќе склони кон ризичен секс.

Испитаниците изјавиле дека тие кога биле под влијание на анксиозност или депресија биле позаинтересирани за секс со било кој партнер, кој често го барале на некоја забава или во клуб.
Се разбира, повеќето од нив признале дека после ваков секс се чувствувале полошо и дека се каеле.
Оваа студија е потсетник за сите жени сериозно да размислат со кого се впуштаат во сексуални односи и под кои околности. Резултатите од неодамнешните истражувања покажаа дека жените имаат поголема желба за секс, кога се тажни и под стрес, што предизвикува да паднат во

loading...
Loading...