Во Панчево прогласена вонредна состојба поради комарци

Поради комарците, во Панчево е прогласена вонредна состојбаВо Панчево, Србија, е прогласна вонредна сотојба поради комарците. Ова е втор град, по Ковин во кој е прогласена вонредна состојба за поефикасно уништување на комарците кои ја пренесуваат треската Западен Нил, иако  засега нема заболени.
Во Панчево, нема заболени од треската Западен Нил, иако градот минатата година  беше втор во Јужен Банат, рече епидемологот на аводот за јавно здравје Слаѓана Томиќ, пренесуваат српски медиуми.Таа им препорачува на граѓаните доколку бидат сигурни дека имаат настинка пропратена со главоболка и гадење да го контактираат нивниот лекар веднаш.
 Во Панчево, Србија, е прогласна вонредна сотојба поради комарците. Ова е втор град, по Ковин во кој е прогласена вонредна состојба за поефикасно ун

Пронајдете не на следниве мрежи: