Што е подобро од темното чокoладо? Одговорот е едноставен: топлото чоколадо. Уште во времето на Ацтеките луѓето сакале да се разгалуваат себе си со топли слатки напивки како што е топлото чоколадо, неговата примена во Европа дошла преку Мексико каде за кратко време станало многу популарно, а се чини не случајно неговата распространетост и обожување не стивнува и до денес.
Но, колку и едноставно да звучи неговата подготовка е важна за да се добие посакуваната густина, текстура и вкус. Во потрга по вистинското топло чоколадо скроено по мерка на боговите дојдовме до традиционалниот рецепт на италијанскиот бренд Тонино Ламборџини кој користи специфично и високо квалитетно какао . Оваа совршено избалансирана напивка ќе ги разгори вашите сетила во ладните зимски денови, а вкусот ќе остане запоменет и ќе посакате повторно да го почувствуате.
Спакувано во елегантна метална кутија која совршено ја чува неговата свежина и квалитет Тонино Ламборџини топлото чоколадо се состои од 25-30 грама чоколаден прав со 120 грама млеко . Доколку сакате погуста структура тогаш додадете помалце млеко или пак ако сте расположени за полесна слатка напивка направете го поретко со повеќе млеко, изборот е ваш.
Ова луксузно слатко доживување доаѓа во две пакувања од 500 грама и 1кг. За повеќе информации посетете ја официјалната веб страница: https://lamborghini-lounge.com/products/chocolates или https://www.aegroup.mk/ ; https://www.facebook.com/aegroup.mk/Но, колку и едноставно да звучи неговата подготовка е важна за да се добие посакуваната густина, текстура и вкус. Во потрга по вистинскот