ВО ПРИРОДАТА СЀ Е ПОВРЗАНО: Изгледот на плодот лечи одреден орган

Loading...

Оревот несомнено потсетува на мозокот, доматите на срцето, а гравот на бубрезите. Ако некоја жена јаде по едно авокадо секоја недела, нејзините хормони ќе бидат избалансирани и ќе се спречи појавата на рак на грлото на матката и јајниците. Најинтересено е тоа дека се потребни точно 9 месеци за да созрее авокадото. Сѐ е поврзано во природата.Домат – Срце
Доматот има четири комори и е црвен. Срцето исто така. Истражувањата покажуваат дека доматите се полни со калиум и железо и тие се добра храна за срцето и крвта.

Орев – Мозок
Јадрото на оревот наликува на мозокот, има лева и десна хемисфера, дури и наборите наликуваат на мозочните. Денеска се знае дека оревите создаваат нервни преносители на мозочните функции.
Целер – Коски
Целер, рабарбарата, и сл. личат на коските, и влијаат на нивната јачина. Коските содржат 23% натриум, исто како и храната. Ако не консумирате доволно натриум во вашата исхрана, вашето тело ќе го преземе од коските, кои потоа слабеат. Оваа храна ги надополнува потребите на вашиот скелет.

Авокадо – Матка
Авокадото, модриот патлиџан и крушите влијааат врз здравјето и функцијата на матката – и личат на неа! Ако некоја жена јаде по едно авокадо секоја недела, нејзините хормони ќе бидат избалансирани и со тоа се спречува ракот на грлото на матката и јајниците.

Сладок компир – Панкреас
Бататот (сладок компир) личи на панкреасот и го балансира нивото на шеќер во крвта.

Морков – Очи
Кога ќе се пресече, морковот наликува на човечкото око. Зеницата, шареницата и другите црти, потсетуваат на окото. Науката докажа дека морковите го зголемуваат протокот на крвта и функцијата на очите.

Грејпфрут – Дојки
Портокалот, грејпфрутот и останатите агруми наликуваат на женските дојки и го потпомагаат движењето на лимфата низ дојките со што автоматски се спречува ракот.

Ѓумбир – Стомак
Ѓумбирот наликува на желудникот, познато е дека ги олеснува желудочните тегоби и надуеноста. Тој содржи специјални ензими кои се одговорни за катализата на протеините во храната и на таков начин помага при варењето на храната и ја спречува појавата на грчеви, го спречува појавувањето на чир, оштетувањето на слузината на желудникот и се користи за лекување на болести како што се диспепсија, колика и дијареа.

Печурка – Уво
Пресечената печурка потсетува на човечкото уво. Печурките го подобруваат слухот, со оглед на тоа дека тие се ретки намирници кои содржат витамин Д. Овој витамин е важен за здравјето на коските, па дури и за оние ситните кои се наоѓаат во увото и кои го пренесуваат звукот до мозокот.

Лук – Човечки клетки
Лукот е сличен на човечките клетки. Тој помага да се отстранат токсините од нив. Од него се плаче, а солзи ја исплакнуваат и чистат надворешноста на окото.
Маслинките помогаат за здравјето и функцијата на јајниците. Смоквите се полни со семе и висат во парови. Тие го зголемуваат бројот и подвижноста на сперматозоидите со што се спречува стерилитетот кај мажите.
Домат – Срце
Доматот има четири комори и е црвен. Срцето исто така. Истражувањата покажуваат дека доматите се полни со кал

loading...
Loading...