Во Скопје 19 сообраќајки во изминатите 24 часа

За време на викендот на подрачјето на Град Скопје се случиле 19 сообраќајни незгоди во кои има и лица кои се здобиле со тешки телесни повреди.Во саботата во седум сообраќајни незгоди со тешки телесни повреди се здобиле две лица, а три лица се со последица телесна повреда, додека во неделата имало 12 сообраќајни незгоди од кои пет се со последица материјална штета, две со тешка телесна повреда и три со последица телесна повреда.
Во текот на изминатите два дена од страна на сообраќајната полиција, откриени се поголем број прекршоци. Пет лица управувале патничко моторно возило без возачка дозвола, еден возач се движел со брзина поголема од дозволената и еден поминал на црвено светло на семаформи.
Со помош на специјалното возило „пајак“ отстранети се 31 возило.Во саботата во седум сообраќајни незгоди со тешки телесни повреди се здобиле две лица, а три лица се со последица телесна повреда, додека во н

Пронајдете не на следниве мрежи: