Во случај на пожар, само застанете на него и тој ќе ве одведе на безбедно место

Loading...

За овој изум воопшто не е потребна електрична енергија.Системот за евакуација наречен “Nerigo” е направен во Јужна Кореја и истиот би можел да спаси илјадници животи во случај на евакуација.Станува збор за лифт кој се поставува на терасата од зградата и со помош на кој сите станари можат брзо и безбедно да се евакуираат во случај на евентуален пожар или некои други непредвидени ситуации.
“Nerigo” функционира благодарение на хидраулика, па затоа за истиот не е потребна електрична енергија.
Сè што треба е само да застанете на платформата, по што таа полека ќе почне да се спушта надолу.
Погледнете го видеото:
 Станува збор за лифт кој се поставува на терасата од зградата и со помош на кој сите станари можат брзо и безбедно да се евакуираат во случај на ев

loading...