Во Србија ќе се одобри употребата на марихуаната за медицински цели

Златибор Лончар изјави дека Министерството за здравство нема да прави проблеми околу употребата на марихуанта во медицината. Ова се однесува и на други супстанци кои даваат позитивни резултати при лекувањето.- Различни студии покажуват дека марихуаната дава добри резултати во лекувањето. Но, сепак не сакаме да имаме нешто избрзано. Сакаме да ги информираме сите граѓани за што всушност станува збор, изјави Лончар за „Блиц“.
Тој посочи дека граѓаните и експертната јавност ќе бидат информирани за измените на законот што се однесува на марихуаната и нејзината примена во медицината.
Хуманитарната организација „Лекализуј“ ја поттикна иницијативата за измена на законот за употреба на марихуаната во медицински цели.- Различни студии покажуват дека марихуаната дава добри резултати во лекувањето. Но, сепак не сакаме да имаме нешто избрзано. Сакаме да ги информир

Пронајдете не на следниве мрежи: