Во Шведска жените официјално имаат право да се шетаат голи до половината!

Loading...

Правото што им беше дадено на жените да се шетаат голи до половината, предизвика многу контроверзии во Шведска.Законот се однесува за „човек кој се декларира како жена.“
И покрај фактот дека оригиналниот документ има за цел да го реши проблемот на транссексуалците, сега тој се смета како прв чекор кон легализација на нудизмот.
Треба да се напомене дека според истражувањата на јавното мислење, околу 61% од Швеѓаните се изјаснуваат во корист на лиценцирано право на жените. Повеќето Швеѓани разбраа за промените во законот по неславниот случај кој предизвика јавен протест: Полугол транссекуалец бил замолен да напушти базен во Стокхолм, а потоа овие активности биле прогласени за дискриминација и така се разгорел скандалот.
Законот предизвика многу контроверзии. Со оваа норма  најпрво не се согласуваат муслиманите кои живеат во Шведска.
Законот се однесува за „човек кој се декларира како жена.“
И покрај фактот дека оригиналниот документ има за цел да го реши про

loading...