Во зоолошката градина во Украина се родиле 5 бели лавчиња, кои се вистинска сензација

Loading...

Фоторепортерот АА одблизу забележал несекојдневна глетка, во зоолошката градина, каде се родиле 5 мали лавчиња, за кои се грижи тим од ветеринари, бидејќи станува збор за лавови кои ретко се наоѓаат во природата.Петте мали бели лавчиња, станале вистинска атракција во зоолошката градина во Украина.
Инаку, белите лавови кои се вистинска сензација и реткост, можат да се пронајдат во Јужноафриканската Република.
Во минатото, дивите бели лавови биле потполно истребени, поради необичната убавина и крзното. Јужноафриканските биолози, успеале да овозможат повраток на белиот лав во природата.
Петте мали бели лавчиња, станале вистинска атракција во зоолошката градина во Украина.
Инаку, белите лавови кои се вистинска сензација и ре

loading...