Војската во потрага по исчезнатиот малезиски авион!

Loading...

Авионот го променил курсот после Кота Бару и се спуштил на помала висина. Успеал да влезе во морето Малака- наведува малезискиот воен официјален претставник кој е задолжен за информирање околу истрагата, пренесува агенцијата Ројтерс.Авионот на „Малезија ерлајнс“ MH370 со 239 патници и членови од екипажот изчезна пред 4 дена, недалеку од теснецот Малака, од каде за последен пат имало и контакт со цивилната контрола на летот и од тогаш му се изгубил секаква трага.
Авионот го променил курсот после Кота Бару и се спуштил на помала висина. Успеал да влезе во морето Малака- наведува малезискиот воен официјален претставник кој е задолжен за информирање околу истрагата, пренесува агенцијата Ројтерс.
„Можеби некој од тие кои летале купил вредносна полиса за осигурување, која сака да ја добие семејството или некој кој должи голем број на пари, знаете ние сметаме на сите можности“- кажува директорот на малезиската полиција Калид Абу Бакар на конференцијата за новинари.

Теснецот Малака е еден од најпрометните светски поморски патови кои се простираат низ малезиската западна обала и ги поврзуваат Андаманското море со Индискиот океан на запад и јужнокинеското море со Тихиот океан на исток и југоисточниот дел на Азија.
За исчезнатиот авион веќе се трага 4 дена, додека меѓу безбедносните претставници во Европа, САД и Азија расте страв од тоа дека станува збор за напад!Авионот на „Малезија ерлајнс“ MH370 со 239 патници и членови од екипажот изчезна пред 4 дена, недалеку од теснецот Малака, од каде за п

loading...
Loading...